Omgaan met angst en paniek

Met hulp van VGZ en Mirro e-Health

Wat als uw angst u soms meer in de greep houdt dan u zou willen? Krijg inzicht in uw klachten en pak ze aan.

Online zelfhulp bij milde klachten van angst en paniek

Wilt u aan de slag om angst- en paniekklachten te verminderen? Dat kan met de online zelfhulpmodule van Mirro e-Health. Hiermee kunt u zelfstandig en anoniem aan de slag en krijgt u inzicht in de klachten en oefeningen om ze te verminderen. De inhoud van de module is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van angst en paniek. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cognitieve gedragstherapie. U kunt de zelfhulpmodule doorlopen op het moment dat het u uitkomt.

Wanneer uw klachten ernstig(er) zijn, kunt u ook baat hebben bij de oefeningen. Maar we raden u aan met uw huisarts te overleggen welke hulp voor u het meest geschikt is. Wanneer u last heeft van gevoelens van somberheid, u zich neerslachtig voelt of minder plezier beleeft dan voorheen, kan het zijn dat u depressieve klachten of een depressie heeft. Overleg ook dan eerst met uw huisarts of deze zelfhulpmodule voor u (op dit moment) de beste manier is om uw klachten te verminderen.

 

Wat kunt u precies verwachten?

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Angst en paniek begrijpen: verminderen van angst en paniek begint met weten dat u last heeft van angst, in welke situaties u angstig bent en waarvoor u precies bang bent.
  • Stress en ontspanning: een gezonde leefstijl maakt u weerbaarder tegen stress en angst.
  • Angst en gedrag: om minder angst en spanning te gaan voelen, is het nodig uzelf bloot te stellen aan situaties die u eng vindt.
  • Denkpatronen doorbreken: door u bewust te worden van uw eigen gedachten, krijgt u meer inzicht in de angstklachten.

Direct aan de slag

  • Maak een Mirro account of log met uw huidige account in.
  • Gebruik vouchercode 2051516olh1q.
  • Ga aan de slag met de online zelfhulpmodule van Mirro. Veel succes!

Tot 31-12-2019 kunt u via VGZ gratis van deze service gebruikmaken.  
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord