Somber gevoel? Volg de zelfhulp voor jongeren

Eén op de vijf jongeren heeft wel eens een depressieve periode meegemaakt. Ben je wel eens somber? Of zit je in een dip? 

Online zelfhulp voor jongeren met depressieve gevoelens

Met de online workshop zet je negatieve gedachten om in positieve gedachten.

  • Je kunt negatieve gedachten en denkfouten bij jezelf opsporen
  • Je kunt meer ontspannen door leuke dingen te doen
  • Je merkt welke gevoelens je dagelijks leven in de weg zitten
  • Je weet wat je kunt doen om het piekeren te stoppen

Ook goed om te weten:

  • Je volgt het programma op zelf gekozen momenten
  • Werk je bij een organisatie die de zorgverzekering van VGZ aanbiedt? Dan is dit online programma gratis voor je.
  • Het programma is volledig anoniem. Je zorgverzekeraar en werkgever krijgen geen gegevens over jou.

Over de online workshop

Deze workshop is bedoeld voor jongeren tussen 16 en 24 jaar met lichte depressieklachten. Denk aan gevoelens van somberheid, je neerslachtig voelen of minder plezier beleven aan dingen dan voorheen. Als je klachten ernstig(er) zijn, kun je ook wat hebben aan de workshop. Wel raden we je dan aan met je huisarts te overleggen welke hulp het beste past. Met deze workshop gaat je zelf en anoniem aan de slag. Je komt meer te weten over  somberheid, denkpatronen en gewoonten. Met oefeningen, tips en informatie kijkt je bewuster naar jouw gedrag en leer je negatieve gedachten te veranderen in positieve gedachten.

Onderwerpen die behandeld worden in de workshop

Weg met somberheid: Je gedachten kloppen niet altijd met de werkelijkheid. Soms zijn ze negatiever dan de situatie in werkelijkheid is. Het kan je helpen om negatieve gedachten en denkfouten bij jezelf op te sporen.

Doe iets leuks: Als je je lichamelijk fit voelt, kun je geestelijk meer aan. Fit word je door gezond te eten en regelmatig te sporten, maar ook door te zorgen voor genoeg ontspanning.

Angst de baas: Sombere gevoelens en angstige gevoelens gaan vaak samen. Angstige gevoelens zijn eigenlijk heel normaal. Pas als je merkt dat deze gevoelens je belemmeren in je dagelijkse bezigheden, is het goed om er iets aan te doen.

Stop je gedachten: Iedereen piekert wel eens, maar van veel piekeren word je niet vrolijk. Er zijn oefeningen die je kunt doen om het piekeren te stoppen, zoals het ‘Piekerkwartier’ en ‘Drie minuten ademruimte’.

Aan de slag met de online workshop

Vul je gegevens in. Op de volgende pagina staat een link waarmee je naar Mirro gaat. Hier maak je een account aan en ga je aan de slag met de workshop. Tip! Als je jouw privé e-mailadres invult, blijft de workshop een privézaak.