Beter slapen

Ligt u ’s nachts vaak wakker? Slapen is helaas niet altijd vanzelfsprekend. U kunt uw slaapgedrag veranderen. Als u gedurende langere tijd moeite hebt met slapen, gaat u dat merken in het dagelijks leven. Dan is het goed de problemen eens onder de loep te nemen en aan te pakken.

Online zelfhulp bij slaapproblemen

Wilt u aan de slag om uw slaapproblemen te voorkomen of te verminderen? Dat kan met de online zelfhulpmodule van Mirro eHealth. Hiermee kunt u zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om slaapproblemen terug te dringen. U krijgt inzicht in wat er precies gebeurt als we slapen en hoe slaapproblemen ontstaan. De inhoud van de module is ontwikkeld door experts met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. U kunt de zelfhulpmodule doorlopen op het moment dat het u uitkomt.

Welke onderwerpen worden behandeld?

Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Hoe slaapt u: slaap is iets heel individueels, de ene persoon heeft meer slaap nodig dan de ander. Daarnaast kan de hoeveelheid slaap die u nodig heeft met de leeftijd veranderen.
  • Piekeren en positief denken: slecht slapen gaat vaak samen met piekeren en negatieve gedachten.
  • Dagelijks ritme: regelmaat en stabiliteit in uw slaapritme zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Dat geldt ook het vermijden van stimulerende activiteiten en voedingsstoffen vlak voor het slapen.
  • Ontspanning: stress en spanning hebben een negatieve invloed op slaap. Om dit tegen te gaan is ontspanning het sleutelwoord.

Direct aan de slag

Tot eind 2019 kun je gratis gebruikmaken van de zelfhulpmodule van Mirro.

Maak een Mirro account aan en gebruik hierbij vouchercode 2051516olh1q.

Heb je al een account bij Mirro? Log dan direct in.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord