Beter door een scheiding

Een scheiding verandert veel. De stabiliteit is weg. U verliest uw partner. Scheiden gaat gepaard met emoties, stress en regelwerk. Hiermee kunt u leren omgaan.

Online zelfhulp voor mensen die (gaan) scheiden

Gaat u (wellicht) scheiden? Ligt u in scheiding of bent u gescheiden? De kans is groot dat u veel gevoelens van twijfels en stress kent of hebt gekend. Bij een scheiding spelen de emoties vaak hoog op en is er daarnaast nog een grote hoeveelheid regelwerk. Geef uzelf de tijd om bij uw gevoelens stil te staan en ermee om te gaan. De online zelfhulpmodule van Mirro e-Health kan u daarbij helpen. Hiermee kunt u zelfstandig en anoniem aan de slag. U krijgt tips en oefeningen om te leren omgaan met de gevolgen van uw echtscheiding en de emoties die u ervaart. En we geven informatie over twijfels, emoties en stress en indien gewenst over kinderen en ouderschap.

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Gerda de Boer, orthopedagoog en familiemediator en Mariƫt Hamer, communicatiedeskundige. Beide professionals die deskundig zijn op het gebied van scheiding. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering.

Wat kunt u precies verwachten?

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
Ex-partner: Het is belangrijk om u partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in uzelf de toekomst in te gaan.
Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na uw scheiding precies samen? Als u weet waar de emoties en stress vandaan komen, kunt u ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
Kinderen en ouderschap: U kunt er veel aan doen om te zorgen dat uw kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. U kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.

Direct aan de slag

  • Maak een Mirro account of log met uw huidige account in.
  • Gebruik vouchercode 2051516olh1q.
  • Ga aan de slag met de online zelfhulpmodule van Mirro. Veel succes!

Tot 31-12-2019 kunt u via VGZ gratis van deze service gebruikmaken.  
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord