Beter door een scheiding

Met hulp van VGZ en de digitale workshop van Mirro e-Health

Een scheiding verandert veel. De stabiliteit is weg. U verliest uw partner. Scheiden gaat gepaard met emoties, stress en regelwerk. Hiermee kunt u leren omgaan.

Digitale workshop voor mensen die (gaan) scheiden

Gaat u (wellicht) scheiden? Ligt u in scheiding of bent u gescheiden? De kans is groot dat u veel gevoelens van twijfels en stress kent of hebt gekend. De digitale workshop van Mirro kan u daarbij helpen. Hiermee gaat u zelfstandig en anoniem aan de slag.

  • Tips en oefeningen om beter om te gaan met de gevolgen van uw echtscheiding
  • Meer informatie over twijfels, emoties en stress die u mogelijk ervaart
  • Wij ontvangen geen data over u van externe partners, ook delen we niets met uw werkgever én gebruiken we de data niet voor uw zorgverzekering

Direct aan de slag

Vul uw gegevens in. Op de volgende pagina staat een link waarmee u naar Mirro gaat. Hier maakt u een account aan en gaat u aan de slag met de workshop. Tip! Als u uw privé e-mailadres invult, houdt u de workshop een privézaak.


Nog niet overtuigd? Lees verder!

De inhoud van de workshop is gebaseerd op de actuele inzichten uit de wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om u partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in uzelf de toekomst in te gaan.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na uw scheiding precies samen? Als u weet waar de emoties en stress vandaan komen, kunt u ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: U kunt er veel aan doen om te zorgen dat uw kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. U kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.

Klanten die deze service hebben gebruikt, gebruiken ook:

ophouden met piekeren kunt u leren

Minder piekeren

Online workshop

Veel piekeren zorgt voor spanningen en stress. Reden te meer om piekergedrag te lijf te gaan. In deze workshop leren uw medewerkers inzicht te krijgen in hun piekergedrag en het om te zetten naar positieve gedachten.


Tags mentaal, piekeren, concentreren

slim omgaan met stress

Voorkom burn-out

Online workshop

Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaart u langere tijd ongezonde stress? Werk aan uzelf en voorkom een burn-out.


Tags mentaal, burn-out, e-learning

Hulp voor werkende ouders

Werkende ouders in balans

Online workshop

Werkende ouders houden veel ballen in de lucht. Oververmoeidheid ligt op de loer. Leer om ook aan uzelf te denken en hou balans. Met deze workshop leert u hoe.


Tags leefstijl, workshop, balans, fit