Alcohol gebruik

Bij het ouder worden is het goed om je bewust te zijn van je alcoholgebruik. Af en toe een glaasje is prima. Maar wanneer is het niet verantwoord?

Online zelfhulp: alcohol en ouderen

Overmatig drinken heeft gevolgen voor je gezondheid, zeker wanneer je wat ouder bent. Met de online zelfhulpmodule van Mirro kun je zelfstandig en anoniem inzicht krijgen in je alcoholgebruik. Wat brengt het je, en wat kost het je? Wat zijn je drinkgewoonten en hoe ga je om met sociale druk? Ook krijg je tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen.

De inhoud van de module Alcohol en ouderen is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder, die deskundig zijn op het gebied van alcohol en ouder worden. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness.

Wat kunt u precies verwachten?

Met deze onderwerpen ga je aan de slag:

  • Alcohol: je bewust zijn van je eigen alcoholgebruik en de gevolgen die dat kan hebben is belangrijk voor een verantwoord drinkpatroon.
  • Lichamelijke gezondheid: als je ouder wordt verandert je lichaam en dat betekent bijvoorbeeld dat je slechter tegen alcohol kan.
  • Dagelijks leven: als je besluit te minderen of te stoppen met drinken, kunnen er moeilijke momenten of situaties komen.
  • Psychische gezondheid: alcohol kan je troost, een beloning of ontspanning bieden. Aan de andere kant kan het ook leiden tot geestelijk ongemak.

Direct aan de slag

  • Maak een Mirro account of log met uw huidige account in.
  • Gebruik vouchercode 2051516olh1q.
  • Ga aan de slag met de online zelfhulpmodule van Mirro. Veel succes!

Tot 31-12-2019 kunt u via VGZ gratis van deze service gebruikmaken.  
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord