Mijn sociale omgeving
Leer investeren in je relaties

Goede relaties met de mensen om je heen zijn belangrijk voor je mentale gezondheid. Dit programma leert hoe je deze relaties verbetert. Speciaal voor wie wil werken aan zijn of haar sociale omgeving. Want het is fijn je ok te voelen met de mensen om je heen.

Je vindt hier informatie over Mijn sociale omgeving, een programma van Therapieland. Deze informatie komt ook van Therapieland. 

Wij vertellen jou over dit programma omdat relaties verbeteren niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Dit programma helpt. Zo willen wij helpen om gezond te zijn en blijven. Ook willen wij hiermee bijdragen aan een gezonder Nederland.

VGZ samen voorop met Therapieland

Dit zijn de stappen in het programma Mijn sociale omgeving

Je volgt het programma in je eigen tempo, op je telefoon of computer. 

 1. De start

  Ontdekken van wensen en krachten in relaties met anderen
 2. Dieper kijken 

  Keuze uit verschillende onderwerpen:

  • Omgaan met eenzaamheid
  • Beter communiceren
  • Leven in 2 culturen
 3. Aan de slag

  Aan de slag met oefeningen, voorbeelden en tips uit de positieve psychologie.

Deze onderwerpen vind je in het programma

 • Ontdekken van wensen en krachten
 • Investeren in betere relaties
 • Relaties waarderen en de invloed van de omgeving
 • Eenzaamheid, nieuwe en vroegere vrienden
 • Communiceren: regels, nee zeggen, ruzie hebben en hulp vragen
 • Twee culturen: taboes, geloof en wij/ik-cultuur

Over Therapieland

 • Maakt online programma's met psychologen, experts en ervaringsdeskundigen
 • Begrijpelijke, makkelijke en inspirerende programma's
 • Zorgt dat jouw gegevens veilig zijn

Voor wie?

Het programma Mijn sociale omgeving van Therapieland is voor (jong)volwassenen die willen hun relaties met anderen willen verbeteren.

Goed om te weten

Dit is een programma voor zelfhulp. Lees meer over zelfhulp. 

Bij twijfel? Bel je huisarts

Zelfstandig aan de slag met programma's voor zelfhulp is niet altijd een goed idee. Twijfel je? Bespreek met je huisarts of zelfhulp past bij jouw situatie. Lees wat je nog meer kunt doen.

Vergoeding uit de aanvullende verzekeringen van VGZ

Ben je aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan kun je de online programma’s van Therapieland betalen uit je preventiebudget. Je betaalt eerst zelf de kosten van een programma aan Therapieland. Daarna declareer je de kosten bij VGZ. Binnen 4 dagen staat het bedrag weer op je rekening.

Heb je alleen een basisverzekering?

Ben je niet aanvullend verzekerd, dan kun je de programma’s volgen met een mooie korting. De programma’s kosten € 15,95. De kosten zijn eenmalig. Je zit niet vast aan een abonnement. En je houdt voor altijd toegang tot het programma.

De eerste sessie van een programma probeer je altijd kosteloos. Wil je verder? Dan betaal je via iDeal. 

Veelgestelde vragen

 • Stel jouw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben je ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. Je kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • Je kunt de kosten declareren als je een aanvullende verzekering hebt bij VGZ. En als je nog preventiebudget over hebt. Dat kunt je zien in Mijn VGZ bij ‘Mijn vergoedingen’.
 • Je kiest een programma. Je kunt het eerste deel van het programma altijd eerst kostenloos bekijken. Wil je het programma doen? Dan betaal je het programma meteen op de website van Therapieland. Dit gaat via iDEAL. Je krijgt dan een rekening. Deze rekening kun je bij ons declareren via de VGZ app of in Mijn VGZ. Heb je recht op vergoeding? Dan maken wij het bedrag binnen 4 werkdagen aan jou over.
 • Therapieland wil weten of je verzekerd bent bij VGZ. Want dan kunt je een programma doen. Ook heeft Therapieland jouw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Met de rekening kun je de kosten declareren bij VGZ. Jouw gegevens over het gebruik van een programma gaan niet naar VGZ.
 • Ja, dat kan! Ook als je geen aanvullende verzekering hebt of als jouw preventiebudget op is. Je betaalt dan de speciale lage prijs voor VGZ verzekerden. Je kunt de kosten dan natuurlijk niet bij ons declareren.

  Het eerste deel van een programma kun je altijd eerst kosteloos proberen.

 • Niks! Jouw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar VGZ. Wat je doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. Je betaalt 1 keer voor een programma. Je zit verder nergens aan vast. Wel houd je jouw hele leven toegang tot het programma dat je doet.


Direct zelf aan de slag

Log in bij TherapielandAltijd eerst kosteloos proberenVergoeding uit het budget voor preventie of een speciale prijsWanneer het jou uitkomt, in je eigen vertrouwde omgeving