Alcohol onder controle
Minder drinken of stoppen

Wil je iets doen aan jouw alcoholgebruik? En wil je hulp om minder te drinken of misschien wel te stoppen? Heel begrijpelijk, want dat is niet eenvoudig. Het online programma Alcohol onder controle kan je helpen.


Je vindt hier informatie over Alcohol onder controle, een online zelfhulpprogramma van Therapieland. Deze informatie komt ook van Therapieland. Deze organisatie maakt o.a. zelfhulpprogramma's met psychologen. 

Wij attenderen jou op dit programma omdat je mogelijk minder wilt drinken of misschien wel helemaal wilt stoppen. Zo willen wij jou helpen om gezond te zijn en te blijven. Ook willen wij hiermee bijdragen aan een gezonder Nederland.

VGZ samen voorop met Therapieland

De stappen in het programma Alcohol onder controle

Je doet de sessies online wanneer en waar jij wilt. 

 1. Start

  Wat zijn jouw gewoonten om te drinken en onderzoek naar de triggers voor jouw gebruik van alcohol.

 2. Onderzoeken

  Zoeken wat je kunt doen in plaats van drinken en werken aan jouw motivatie om minder te drinken.

 3. Doelen

  Bepalen welke doelen jij wilt bereiken

 4. Verminderen

  Je alcoholgebruik en stress verminderen

 5. Volhouden

  Jouw persoonlijke doelen echt bereiken

Belangrijk!

Heb je het gevoel dat je echt niet meer zonder alcohol kunt? Ga dan naar je huisarts en vraag om persoonlijke hulp.

Deze onderwerpen vind je in het programma

Je doet de sessies op je telefoon of computer, wanneer je maar wilt.

 • Je alcoholgebruik opschrijven
 • Jouw persoonlijke doelen
 • Vergroten van jouw motivatie om te minder te drinken of te stoppen
 • Bewust worden van je eigen drinkgedrag
 • Omgaan met stress
 • Omgaan met trek
 • Hoe je kunt volhouden

Voor wie?

Het programma Alcohol onder controle van Therapieland is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar.

Wat kost heb?

Heb je een aanvullende verzekering? Dan vergoeden wij het programma uit het budget preventie. Geen aanvullende verzekering? Dan is er voor jou een speciale (lagere) prijs. 

Goed om te weten

De programma's van Therapieland zijn programma's voor zelfhulp. Lees meer over zelfhulp. 

Bij twijfel? Bel je huisarts

Zelfstandig aan de slag met programma's voor zelfhulp is niet altijd een goed idee. Twijfel je? Bespreek met je huisarts of zelfhulp past bij jouw situatie. Lees wat je nog meer kunt doen.

Vergoeding uit de aanvullende verzekeringen van VGZ

Ben je aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan kun je de online programma’s van Therapieland betalen uit je preventiebudget. Je betaalt eerst zelf de kosten van een programma aan Therapieland. Daarna declareer je de kosten bij VGZ. Binnen 4 dagen staat het bedrag weer op je rekening.

Heb je alleen een basisverzekering?

Ben je niet aanvullend verzekerd, dan kun je de programma’s volgen met een mooie korting. De programma’s kosten € 15,95. De kosten zijn eenmalig. Je zit niet vast aan een abonnement. En je houdt voor altijd toegang tot het programma.

De eerste sessie van een programma probeer je altijd kosteloos. Wil je verder? Dan betaal je via iDeal. 

Veelgestelde vragen

 • Stel jouw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben je ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. Je kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • Je kunt de kosten declareren als je een aanvullende verzekering hebt bij VGZ. En als je nog preventiebudget over hebt. Dat kunt je zien in Mijn VGZ bij ‘Mijn vergoedingen’.
 • Je kiest een programma. Je kunt het eerste deel van het programma altijd eerst kostenloos bekijken. Wil je het programma doen? Dan betaal je het programma meteen op de website van Therapieland. Dit gaat via iDEAL. Je krijgt dan een rekening. Deze rekening kun je bij ons declareren via de VGZ app of in Mijn VGZ. Heb je recht op vergoeding? Dan maken wij het bedrag binnen 4 werkdagen aan jou over.
 • Therapieland wil weten of je verzekerd bent bij VGZ. Want dan kunt je een programma doen. Ook heeft Therapieland jouw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Met de rekening kun je de kosten declareren bij VGZ. Jouw gegevens over het gebruik van een programma gaan niet naar VGZ.
 • Ja, dat kan! Ook als je geen aanvullende verzekering hebt of als jouw preventiebudget op is. Je betaalt dan de speciale lage prijs voor VGZ verzekerden. Je kunt de kosten dan natuurlijk niet bij ons declareren.

  Het eerste deel van een programma kun je altijd eerst kosteloos proberen.

 • Niks! Jouw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar VGZ. Wat je doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. Je betaalt 1 keer voor een programma. Je zit verder nergens aan vast. Wel houd je jouw hele leven toegang tot het programma dat je doet.


Direct zelf aan de slag

Log in bij TherapielandAltijd eerst kosteloos proberenVergoeding uit het budget voor preventie of een speciale prijsWanneer het jou uitkomt, in je eigen vertrouwde omgeving