Tips en programma’s voor een gezonde bloeddruk

Wist je dat je een te hoge bloeddruk kunt hebben zonder dat je iets merkt? Een goede bloeddruk is belangrijk voor je gezondheid. Daarom adviseert de Hartstichting om regelmatig je bloeddruk te meten. Je vindt hier tips en programma’s van VGZ en onze partner Etos om je bloeddruk op orde te houden.

Lees meer over de samenwerking

Gratis bloeddrukmeting bij 4 Etos-winkels

Veel mensen vinden het best lastig thuis om de bloeddruk te meten. Jij ook? Goed nieuws! Wij bieden in samenwerking met Etos een gratis bloeddrukmeting aan bij 4 Etos-winkels in Den Bosch, Maastricht, Leidschendam en Noordwijk. Een medewerker van Etos helpt jou hierbij.

Woon je in de buurt, en wil jij weten wat jouw bloeddruk is? Kom dan langs! Let op: Bekijk welke Etos locaties er meedoen, en op welke data je een bloeddruk kunt afnemen.


Aanvullend: extra advies van een leefstijlcoach

Een gezonde(re) leefstijl heeft een positieve invloed op je bloeddruk. Wil je met een specialist in gesprek over hoe jij gezonder kunt leven? Doe dan jouw bloeddrukmeting met een leefstijlcoach in één van de 4 Etos winkels. Je krijgt dan een extra adviesgesprek. Dit gesprek duurt mét de meting in totaal 30 minuten. Boek alvast een afspraak om zeker te zijn van een gesprek.

Let op: het adviesgesprek mét een leefstijlcoach kost normaal minimaal € 30,25. Ben je bij VGZ verzekerd? Dan betaal je voor deze afspraak nu maar € 7,50 op vertoon van jouw zorgpas.

Als u een afspraak wilt boeken, verwijzen we u hieronder door naar de website van Active Living.

Lekker minderen met zout

Ons lichaam heeft zout nodig. Maar teveel zout is al snel ongezond: het kan een hoge bloeddruk veroorzaken. Zoutarm, maar toch lekker eten? Doe nu onze gratis programma ‘Lekker minderen met zout' in de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Diëtist Steffi Haazen leert jou hoe je kunt minderen met zout, maar tóch lekker kunt eten.

Beter ontspannen met de VGZ Mindfulness Coach app

Een andere oplossing voor een gezonde bloeddruk: ontspanning! Stress kan een oorzaak zijn van een te hoge bloeddruk. Met de gratis VGZ Mindfulness Coach leer je makkelijk te ontspannen. En daardoor zit je lekkerder in je vel. Kies uit ruim 75 oefeningen en 5 programma’s, van fijne meditatie tot ademhalingsoefeningen.

Meer bewegen met 7 tips van Etos

Met beweging kun je je bloeddruk verlagen. Het advies is dan ook om elke week 2,5 uur te bewegen, verspreid over meerdere dagen. Kom jij aan deze beweegnorm? Het kan namelijk soms best lastig zijn. Toch krijg je met een paar handige routines voldoende beweging. Welke van de 7 tips van Etos gebruik jij al in jouw dagelijks leven?

Hulp bij stoppen met roken

Stoppen met roken kent veel voordelen voor je gezondheid. Eén daarvan is een gezonde bloeddruk. Rook je, maar wil je stoppen? Dan hoef je dit niet alleen te doen. Wij leggen je verschillende succesvolle manieren uit om te stoppen met roken. Ook vergoeden we hulp uit de basisverzekering, en vertellen we waar je terecht kunt voor hulp.

Speciaal voor onze verzekerden

Ben jij verzekerd bij VGZ? Dan krijg je nog extra hulp om te gaan voor een betere leefstijl.Uitgebreide leefstijlcheck

Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? En wil je nog meer inzicht in je eigen leefstijl? Dan vergoeden wij een leefstijlcheck uit jouw preventiebudget. Je vult een (online) vragenlijst in en gaat daarna in gesprek met een online leefstijlcoach. De check kun je zelf uitbreiden met een checkbox, waarmee je onder andere een cholesteroltest en glucosetest kunt doen.

Programma’s op Gezond Leven

Als verzekerde bij VGZ kun je écht aan de slag met gezonder leven. Op Gezond Leven kun jij vandaag al beginnen met tientallen apps, workshops en andere extra’s. Zodat je fysiek beter in je vel zit, en mentaal goed in balans blijft. Volg bijvoorbeeld de workshop Minder piekeren, Omgaan met een chronische aandoening of Beter slapen.


Samen voor een gezonder Nederland

Etos en VGZ werken iedere dag aan een gezonder Nederland. Want gezondheid vinden wij belangrijker dan ooit. Maar soms is gezonder leven best lastig. Om jou nog beter te helpen gezond te leven, slaan wij onze handen ineen. Zo kunnen we jou nog meer bieden rondom voeding, beweging, slaap en zelfzorg. En krijg jij meer grip op jouw leefstijl en voel jij je fitter én gezonder.

 

Lees meer over waar VGZ voor staat