Verantwoord bewegen en blessures voorkomen

Bewegen is goed, goed bewegen is beter! Daarom helpen we je met tips en oefeningen voor een actieve houding. En hulp bij sporten om goed van start te gaan en spiergroepen te trainen. In samenwerking met fysiotherapeuten en beweegexpert Olga Commandeur.

Zelf aan de slag met beter bewegen

Beweeg de services van rechts naar links

VGZ Soepel en Sterk Coach

 6 categorieën oefenprogramma's | App Store & Google Play

Kan jouw lichaam wel wat sterker en soepeler? Kom dan verantwoord in beweging met deze gratis app boordevol beweegprogramma’s. Ontwikkeld door fysiotherapeuten met een goede opbouw en duidelijke uitleg.


Tags Bewegen Leefstijl

Beweeg beter met Olga Commandeur

Oefeningen, workshop en video's 

Bewegen met een actieve houding heeft veel voordelen. Je gebruikt je rug- en buikspieren dan als ondersteuning. Doe er je voordeel mee! Olga legt het in een korte video uit.


Tags Bewegen

Doe mee met de beweegworkshop van Olga Commandeur

Online workshop

Ervaar hoe het is om te bewegen met een actieve houding. Olga geeft uitleg over het belang van bewegen en spierkracht om vallen te voorkomen. Ook deelt ze veel tips over goed, veilig en leuk bewegen.


Tags Bewegen

Tips van onze VGZ Zorg experts

Een warming up en een cooling down helpt om blessures te voorkomen. Zo bereid je je lichaam voor op de activiteit. Een cooling down helpt je spieren en lichaam te ontspannen.

Doe niet altijd hetzelfde maar wissel activiteiten af. Zo voorkom je overbelasting van spieren of gewrichten. Dit helpt om alle spiergroepen in balans te houden. En vermindert de kans op blessures.

Luister naar je lichaam. Ga niet door bij pijn of ongemak. Plan rust en hersteldagen in en pas de zwaarte van je training aan als het nodig is. Wat de ene dag lukt kan een ander dag teveel zijn.

Speciaal voor collectief verzekerden

In gesprek met een beweegcoach

Persoonlijk beweegadvies van een fysiotherapeut

Een beweegcoach geeft jou persoonlijk advies om te bewegen. Bewegen helpt jou om je beter te voelen. Deze coach is opgeleid als fysiotherapeut, en zorgt dat je vol vertrouwen aan de slag gaat. Dat kan online in een persoonlijk gesprek van 15 minuten. Of je kunt je vraag direct stellen via WhatsApp.

Meer informatie over de beweegcoach