Gezonder eten met een hart- en vaatziekte

Gezond eten is goed voor je hart en bloedvaten. Heb je hulp nodig? Wij zijn er voor je. Zo bieden we tips, programma’s en mogelijk vergoedingen.

Zelf aan de slag om gezonder te eten

Beweeg de services van rechts naar links

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Gezond leven is extra belangrijk voor hart en vaat. Gezond eten en drinken, meer bewegen, genoeg slaap en stoppen met roken helpt om zo gezond mogelijk te blijven Met de challenges in de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn doe je dat op een lekkere, makkelijke en leuke manier.


Tags Voeding Bewegen Slapen Mentaal Leefstijl Fysiek

Lekker minderen met zout

7 dagen challenge

Ons lichaam heeft zout nodig. Maar teveel zout is al snel ongezond: het kan een hoge bloeddruk veroorzaken, dat weer kan zorgen voor hart- en vaatziekten. Hoe kun je minderen met zout, en tóch lekker eten? Dat leert diëtist Steffi Haazen jou in deze challenge van Mijn Leefstijlcoach.


Tags Voeding Leefstijl

Voedingsadvies en dieetadvies

  • Vergoeding vanuit de basis- en aanvullende verzekering

Soms heb je extra hulp nodig om gezonder te eten. We hebben vergoedingen voor voedingsadvies en dieetadvies vanuit de basis- en aanvullende verzekering. Dit is voorlichting over voeding en eetgewoonten, met een medisch doel. Bekijk of je er gebruik van kan maken.

3 tips van de Hartstichting

Kies voor kwalitatief goede voeding, zoals groenten en fruit, volkoren, noten, peulvruchten en plantaardige oliën

Wees zuinig met zout. Kies kruiden en specerijen om meer smaak toe te voegen aan voeding. En vermijd kant-en-klare producten.

Pak voeding met de juiste vetten (onverzadigde vetten). Deze vetten zitten in bijvoorbeeld in vis, olijfolie en noten.

Meer informatie over voeding

Beweeg de informatie van rechts naar links

Gezond en lekker eten met minder zout

Tips op gezonder te eten

Heb je een hart- en vaatziekte? Dan hou je goed in de gaten hoeveel zout je inneemt. Wat doet zout met je lichaam? En waarom hebben we niet veel zout nodig om eten lekker te maken? Diëtist Steffi Haazen beantwoordt 6 veelgestelde vragen over zout.


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder koolhydraten

Tips om gezonder te eten

Snelle koolhydraten zijn slecht voor het hart en vaten. Maar wat zijn snelle koolhydraten precies? Wat doen ze met ons lichaam? En waar vind je deze voedingsstoffen? Huisarts Tamara de Weijer geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over koolhydraten. 


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder suiker

Tips om gezonder te eten

Toegevoegde suikers zijn ongezond, ook voor hart en vaten. Wat doet suiker met ons lichaam? En zijn er goede vervangers om toch van iets zoets te kunne genieten? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over suiker. 


Tags Voeding Leefstijl

Beweeg met Olga Commandeur

Nieuw in de VGZ Soepel en Sterk Coach!

Olga helpt je iedere dag beter en leuker te bewegen met haar beweegprogramma’s in de VGZ Soepel en Sterk Coach. De programma’s zijn speciaal door Olga samen met fysiotherapeuten gemaakt. Ze doet alle oefeningen in een video voor en geeft veel handige tips.

Lees meer over bewegen met Olga