Gezonder eten voor 65+

Wil je vitaal blijven? Goede voeding en voldoende eten zijn dé sleutels tot gezond ouder worden. Ga aan de slag met onze tips en programma's. Vergeet ook niet voldoende te bewegen en te ontspannen.

Zelf aan de slag om gezonder te eten

Beweeg de services van rechts naar links

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Je wilt graag gezonder leven. Maar wel op een lekkere, makkelijke en vooral leuke manier. Met de vernieuwde gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpen we jou op weg om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen én te slapen.


Tags Voeding Bewegen Slapen Mentaal Leefstijl Fysiek

Voedingsadvies en dieetadvies

  • Vergoeding vanuit de basis- en aanvullende verzekering

Soms heb je extra hulp nodig om gezonder te eten. We hebben vergoedingen voor voedingsadvies en dieetadvies vanuit de basis- en aanvullende verzekering. Dit is voorlichting over voeding en eetgewoonten, met een medisch doel. Bekijk of je er gebruik van kan maken.

Lekker minderen met zout

7 dagen challenge

Ons lichaam heeft zout nodig. Maar teveel zout is al snel ongezond: het kan een hoge bloeddruk veroorzaken, dat weer kan zorgen voor hart- en vaatziekten. Hoe kun je minderen met zout, en tóch lekker eten? Dat leert diëtist Steffi Haazen jou in deze challenge van Mijn Leefstijlcoach.


Tags Voeding Leefstijl

Tips van onze VGZ Zorg experts

Kies voor eiwitrijke maaltijden om het verlies van spiermassa en spierkracht flink te vertragen.

Eet voeding met voldoende calcium en neem vitamine D supplementen om je botten sterk te houden.

Beperk de hoeveelheid zout in de voeding om een hoge bloeddruk en schade aan je nieren te voorkomen.

Meer informatie over gezonder eten

Beweeg de informatie van rechts naar links

Tips voor gezond eten voor ouderen

Tips voor goed eetpatroon

Gezond eten is belangrijk als je iets ouder bent. Eet je voldoende, dan voel je je fitter en je hebt minder kans op (complicaties bij) ziekte. Lees tips om gezonder te eten, bijvoorbeeld om ondervoeding te voorkomen.


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder zout

Tips op gezonder te eten

Als je ouder wordt, is het nóg belangrijker dat je niet teveel zout binnenkrijgt. Waarom? Wat doet zout met je lichaam? En hoe ongezond is het? Diëtist Steffi Haazen beantwoordt 6 veelgestelde vragen over zout.


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder suiker

Tips om gezonder te eten

Kun je op een gezonde manier toch suiker eten? Zijn er goede vervangers? En wat doet suiker met ons lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over suiker. 


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder koolhydraten

Tips om gezonder te eten

Wat zijn koolhydraten? Zijn ze goed of slecht voor ons? En voor wie kan een koolhydraatarm eetpatroon uitkomst zijn? Huisarts Tamara de Weijer geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over koolhydraten. 


Tags Voeding Leefstijl

Beter eten rondom je operatie

Informatie, tips en oplossingenVGZ

Goede voeding rondom operaties is belangrijk. Met het juiste eetpatroon verklein je de kans op complicaties en herstel je sneller. Bekijk onze handige tips van diëtisten.


Tags Voeding Leefstijl

Beweeg met Olga Commandeur

Nieuw in de VGZ Soepel en Sterk Coach!

Olga helpt je iedere dag beter en leuker te bewegen met haar beweegprogramma’s in de VGZ Soepel en Sterk Coach. De programma’s zijn speciaal door Olga samen met fysiotherapeuten gemaakt. Ze doet alle oefeningen in een video voor en geeft veel handige tips.

Lees meer over bewegen met Olga