Vergroot uw persoonlijke veerkracht!

Stelt u eens voor: u voelt zich goed en heeft veel energie. Ook na het werk kunt u nog van alles doen. Dat zou fijn zijn toch? De praktijk is soms anders. Het leven loopt nou eenmaal niet altijd op rolletjes. Toch maakt het veel verschil hoe u er zelf mee omgaat. 

Workshop Mentale Veerkracht 8 november

Met de workshop Mentale Veerkracht maakt u uzelf veerkrachtiger. Door samenwerking van uw werkgever en VGZ wordt deze workshop ter waarde van € 175,- GRATIS aangeboden door zorgverzekeraar VGZ. Op 8 november vinden de workshops plaats op diverse locaties in Nederland. Kom alleen, of neem iemand mee! U ontvangt natuurlijk ook een hapje en drankje.

 

Mentaal veerkrachtig worden

Wat leert u allemaal? 

Mentaal veerkrachtig worden kunt u leren. Tijdens de workshop leert u om uzelf in uw kracht te zetten en om te gaan met alles dat uw pad kruist in het leven of specifiek in werksituaties. U leert over deze onderwerpen:

  • Herkennen van stresssignalen
  • Energiegevers en energievragers
  • Invloed van uw persoonlijkheid en uw manier van incasseren
  • Vergroten van mentale veerkracht

Na de workshop bent u beter in staat om de regie te voeren over uw mentale welzijn. 

Test: Hoe mentaal veerkrachtig bent u?

Positieve gezondheid. Test: Hoe mentaal veerkrachtig bent u?

Mentale veerkracht is een vorm van positieve gezondheid en gaat uit van de kracht van zelfregie. In hoeverre bent u nu al in staat om de regie te voeren over uw gezondheid? 

Wat is mentale veerkracht? 

Mentale veerkracht is het vermogen om te gaan met dingen die gebeuren. Mentaal veerkrachtige mensen kunnen doelen bereiken, problemen overwinnen en prettig leven en werken. Zelfs als er moeilijkheden op hun pad komen. Zij accepteren wat er gebeurt, bedenken oplossingen, halen kracht uit zichzelf en hun omgeving en blijven leren en verbeteren.

 

Tips voor meer veerkracht
  • Eindig elke dag met de 3 dingen die goed gingen!
  • Stop met zelfkritiek. U heeft gedachten, maar u bent ze niet.
  • Besteed elke dag tijd aan iets nieuws.
  • Steek energie in doelen en relaties die u gelukkig maken.
  • Zorg voor balans tussen alleen zijn en samen zijn.
  • Doe aan digitale detox: even geen apparaten, zeker voor u gaat slapen.

Download ook de Mindfulness coach-app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Meer in het hier en nu leven? Met de app Mindfulness coach van VGZ leert u ontspannen en mediteren. U bepaalt zelf of u een speciaal vijf weken programma volgt of juist een losse oefening uitkiest. Geef aan waar u bent en hoeveel tijd u heeft: de app zorgt dan voor een geschikte oefening voor dat moment.

Download de app Mindfulness coach gratis via de App Store of Google Play Store. Dit kan ook als u niet bij VGZ verzekerd bent! 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord