Een zorgverlener kan om je zorgpas vragen. Je vindt je zorgpas en EHIC (Europese zorgpas) in je VGZ app. Wil je liever een zorgpas met EHIC in je portemonnee? Dan kun je deze gratis aanvragen via Mijn VGZ of de VGZ app.

Waarvoor is de zorgpas?

Een zorgpas is persoonsgebonden. Op de zorgpas staan je burgerservicenummer (BSN) en klantnummer van VGZ. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan dus naar je zorgpas vragen.

Vanaf 2020 is de zorgpas standaard digitaal

Vanaf 2020 ontvang je geen zorgpas met EHIC (Europese zorgpas) meer thuis. Ook niet als je huidige pas is verlopen. In de VGZ app staan de gegevens van je zorgpas én EHIC. Je vindt deze informatie onder het kopje 'Verzekering'. Vraagt een zorgverlener in Nederland om je zorgpas? Dan mag je gewoon je digitale zorgpas in de app laten zien. In Nederland heb je dus geen plastic pas nodig.

Bloed prikken

Is de zorgpas een officieel document

De informatie in de app over de EHIC is geen officieel document. Het komt voor dat een zorgverlener in het buitenland de informatie in de app niet accepteert. Neem dan contact op met de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 55 50. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zo voorkom je dat je de kosten zelf mogelijk moet voorschieten. Of vraag voor vertrek zelf een plastic pas met EHIC bij ons aan via Mijn VGZ of de VGZ app. Je ontvangt je pas binnen 5 werkdagen gratis thuis.

Zorgpas in de app

Je zorgpas bekijken of een plastic pas aanvragen doe je via de VGZ app. Maak je nog geen gebruik van onze app? Download deze dan direct in de App Store of de Google Play Store.

Zorgpas aanvragen

Heb je liever een plastic zorgpas met EHIC? Dan kun je deze eenvoudig zelf aanvragen via de onze app. Je ontvangt je pas binnen 5 werkdagen gratis thuis.