Welkom bij VGZ!

Speciaal voor inwoners van Capelle aan den IJssel hebben wij in samenwerking met de gemeente Rotterdam het VGZ Rotterdampakket gemaakt. Het VGZ Rotterdampakket is voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Wij heten u van harte welkom.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

De voordelen van het VGZ Rotterdampakket

 

  • 10% korting op de basisverzekering.
  • Het eigen risico is volledig meeverzekerd. U krijgt hier dus geen aparte rekeningen voor.
  • Veel vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen, lenzen, fysiotherapie, tandarts en orthodontie.
  • Wij betalen nota’s meestal rechtstreeks aan de zorgaanbieder. U hoeft dan niets voor te schieten.
  • Het VGZ Rotterdampakket is voor iedereen met een lager inkomen. Niemand wordt uitgesloten op basis van medische gronden.
  • Geen medische selectie. Iedereen mag meedoen
  • Bent u ergens anders verzekerd? Wij regelen uw opzegging!

Direct aanmelden

 

De premie

In 2018 is de premie voor het VGZ Rotterdampakket € 173,23 per maand. De premie is als volgt opgebouwd:


VGZ Ruime Keuze € 104,58
VGZ Aanvullende Verzekering € 68,65

Het VGZ Rotterdampakket is speciaal voor inwoners van Capelle aan den IJssel met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Is uw inkomen minder dan 130% van de bijstandsnorm? Dan betaalt de gemeente Capelle aan den IJssel maandelijks € 20 mee aan uw premie.

Vergoedingen

Het VGZ Rotterdampakket is een totaalpakket met veel vergoedingen. U vindt alle vergoedingen terug in ons vergoedingenoverzicht 2018. Of bekijk uw vergoedingen op onze website.

Voor een cursus ‘Omgaan met stress’ kunt u terecht bij Avant Sanare en Indigo. Meer informatie en de contactgegevens volgen zo snel mogelijk.

Volledig wijzigingsoverzicht

Verzekerden van het VGZ Rotterdampakket hebben bij hun polis voor het VGZ Rotterdampakket van 2018 een overzicht gekregen met een aantal wijzigingen in hun zorgverzekering. Bekijk ook het volledige wijzigingsoverzicht.

Voorwaarden en formulieren

Verzekeringsvoorwaarden VGZ Ruime Keuze 2018
Verzekeringsvoorwaarden VGZ Rotterdampakket 2018
Wijzigingsformulier VGZ Rotterdampakket
Aanvraagformulier toestemming

Voorkom extra kosten

Met het VGZ Rotterdampakket bent u goed verzekerd. Het eigen risico is volledig meeverzekerd. Net als de wettelijke eigen bijdragen. Maar niet álle zorg wordt vergoed. Het is daarom belangrijk dat u vooraf nakijkt of u een vergoeding krijgt en naar welke zorgaanbieder u kunt toegaan. Zo voorkomt u extra kosten.

In de video ziet u dat er recht is op 5 behandelingen fysiotherapie. En er zijn geen extra kosten. Dit is een voorbeeld. Hebt u een vraag over de vergoedingen van het VGZ Rotterdampakket? Volg dan de stappen in de video. Of bel met de klantenservice. Wij helpen u graag.

Declaratie indienen

In de meeste gevallen betalen wij een nota rechtstreeks aan uw zorgaanbieder. Hebt u toch een nota ontvangen? Dan moet u deze betalen en kunt u de zorgkosten aan ons terugvragen. Dit kan online. Maar u mag de nota ook per post naar ons opsturen. Gebruik hiervoor het declaratieformulier. Hierop staat precies wat u moet doen. U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 10 werkdagen op uw rekening.

Gaat u binnenkort op vakantie naar het buitenland?

Wij helpen u graag met tips, belangrijke telefoonnummers en handige apps. Ook tijdens uw vakantie staan wij voor u klaar.

PGB aanvragen voor verpleging en verzorging

Hebt u thuis langdurige of intensieve verpleging en verzorging nodig? Vraag dan een PGB aan. Hebt u al een PGB? Gebruik dan dit declaratieformulier om de kosten terug te vragen.

Vergoeding in 2017

Hebt u een vraag over een vergoeding in 2017? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht 2017 of de verzekeringsvoorwaarden. U kunt voor een vraag over een vergoeding in 2017 ook contact opnemen via telefoonnummer 0800 – 887 43 66.

Hebt u vragen?

Voor het snelste antwoord kunt u ons gratis bellen op 0800 - 887 43 66. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

VGZ Rotterdampakket

Klantenservice VGZ

0800 – 887 43 66 (gratis)
Antwoordnummer 9292
5600 VM Eindhoven

Direct aanmelden
Voor organisaties


Zorgverzekeringskaart

Met hart voor zinnige zorg