Vergoeding huidbehandelingen 2015

In onze aanvullende verzekeringen hebt u een budget voor huidbehandelingen. Dit budget kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld het behandelen van acne, littekens of wijnvlekken. U krijgt hiervoor een vergoeding tot u het maximum van uw budget hebt bereikt.

Deze zorg valt onder huidbehandelingen

Niet onder deze zorg vallen huidbehandelingen die niet voor uw gezicht zijn. Bij camouflagetherapie telt uw hals ook mee.

Lichttherapie bij psoriasis, eczeem en vitiligo

Voor mensen met ernstige psoriasis, eczeem en vitiligo kan lichttherapie uitkomst bieden. U krijgt een vergoeding voor een thuiskuur met lichtapparatuur bij de behandeling van psoriasis, eczeem en vitiligo vanuit de basisverzekering. U hebt hiervoor een verwijzing nodig van uw behandelend dermatoloog. Uw ziekenhuis is verantwoordelijk voor de verstrekking van dit hulpmiddel. Dit wordt in bruikleen verstrekt. U betaalt eigen risico voor de behandeling en de lichtapparatuur.

Lichttherapie valt niet onder huidbehandelingen maar onder medisch specialistische zorg. U leest meer over de vergoeding op de pagina Vergoeding medisch specialistische zorg.

Niet-aangewezen zorgaanbieder

Gaat u voor een huidbehandeling naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist die wij niet hebben aangewezen? Dan betaalt u de behandeling zelf.

Deze zorg valt niet onder huidbehandelingen

Huidbehandelingen die niet voor uw gezicht zijn. Bij camouflagetherapie telt uw hals ook mee.

Verwijzing

U hebt een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

U kunt naar alle aangewezen zorgaanbieders. In Vergelijk en Kies vindt u de aangewezen huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Zo weet u zeker dat uw zorgaanbieder de zorg mag verlenen. En dat deze voldoet aan onze kwaliteitseisen.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van VGZ. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.
 

Welk pakket heb ik ook alweer?

Bekijk in Mijn VGZ welke verzekering u hebt. Hiervoor logt u in met uw DigiD.

Bekijk uw verzekering in Mijn VGZ

Vergelijk onze verzekeringen

Wilt u de vergoedingen met elkaar vergelijken?

Vergelijk onze verzekeringen

Voor goede zorg zorg je samen