Vergoeding stoppen met roken

Waar kan ik terecht voor het stoppen-met-rokenprogramma?

​U gaat hiervoor eerst naar uw huisarts. Biedt uw huisarts geen stoppen-met-rokenzorg? Dan kunt u hiervoor naar een gespecialiseerde instelling die werkt volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken. U hebt dan wel een verwijzing nodig van uw huisarts. Voor stoppen-met-rokenzorg betaalt u eigen risico.

Naar boven

Krijg ik medicijnen voor het stoppen-met-rokenprogramma vergoed vanuit mijn basisverzekering?

U krijgt een vergoeding voor medicijnen als u deze gebruikt ter ondersteuning van het stoppen-met-rokenprogramma (volgens de Zorgmodule uit Stoppen met roken). Welke medicijnen dit precies zijn, leest u op de pagina Vergoeding Stoppen met roken.

Naar boven

Vallen de kosten voor het stoppen-met-rokenprogramma onder mijn eigen risico?

​Ja, het integrale stoppen-met-rokenprogramma valt onder uw eigen risico. Korte stopadviezen of intensieve behandelingen (zonder medicatie) door uw huisarts of verloskundige vallen niet onder uw eigen risico.

Naar boven

Hoe zit het met de vergoeding als ik het stoppen-met-rokenprogramma volg bij een zorgaanbieder waarmee VGZ geen contract heeft?

Voor stoppen-met-rokenzorg gaat u altijd eerst naar uw huisarts. De behandeling door uw huisarts wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Kunt u niet bij uw huisarts terecht voor intensieve stoppen-met-rokenzorg? Dan verwijst uw huisarts u door naar een gespecialiseerde instelling. U kunt met een verwijzing van uw huisarts naar alle zorgaanbieders die werken volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken. U krijgt in dat geval wel een lagere vergoeding en betaalt een deel van de nota zelf. Lees meer op de pagina Vergoeding stoppen met roken.

Naar boven

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

​Ja, u hebt voor het stoppen-met-rokenprogramma een verwijzing nodig van uw huisarts. Wilt u medicijnen gebruiken ter ondersteuning van uw behandeling? Dan hebt u hiervoor ook een recept van uw huisarts nodig.

Naar boven

Ik wil graag lasertherapie als ondersteuning bij het stoppen met roken. Wordt dit vergoed?

​Nee, deze methode wordt niet vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen vergoed.

Naar boven

Ik wil graag de Allen Carr-methode volgen. Wordt dit vergoed?

​Nee, deze methode wordt niet vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen vergoed.

Naar boven

Mag ik in het buitenland een stoppen-met-rokenprogramma volgen?

​U kunt in het buitenland gebruikmaken van onze online stoppen met roken-coach.

Gaat u naar een buitenlandse zorgaanbieder voor een stoppen-met-rokenprogramma? Dan krijgt u een vergoeding volgens een niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Houdt u er dan rekening mee dat u mogelijk een deel van de behandeling zelf moet betalen. Uw buitenlandse zorgaanbieder moet wel werken volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken. Hebt u hier twijfels over? Neem dan vooraf contact met ons op.

Naar boven

Nog vragen?

Bel onze klantenservice:

0900 - 84 90
- 20 cent per gesprek
- uw gebruikelijke belkosten

Werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur

Voor goede zorg zorg je samen